Μάρδας: Θα υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Newsbomb

Καθησυχαστικός για την πορεία των φορολογικών εσόδων εμφανίσθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας σήμερα, Τρίτη (10/02/2015) στο MEGAκαι ερωτηθείς για το εάν υπάρχει υστέρηση εσόδων στο σκέλος των φόρων ο κ. Μάρδας είπε πως «τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει» και επικαλέστηκε στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2014 σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης των 900 εκατ. ευρώ. «Τα έσοδα κρατήθηκαν παρά το ότι είχαμε εκλογές», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μάδρας προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με τρόπο που θα αντιμετωπίζει τις «δυσκαμψίες».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν λεφτά στα κρατικά ταμεία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε με καθησυχαστικό τρόπο, λέγοντας πως : «Η ορθή ερώτηση δεν είναι εάν υπάρχουν λεφτά. Η σωστή ερώτηση είναι, όταν χρειάζεται να πληρώνουμε θα μπορούμε να πληρώνουμε; Όταν είναι ημέρα πληρωμών τότε μπορούμε να πληρώνουμε. Αυτή είναι η απάντηση.

Παράλλαλα, ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καύσιμων και τσιγάρων και στην πάταξη του παρεμπορίου.

Ο ίδιος επανάλαβε πως θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου ώστε να «εκλείψουν δυσκαμψίες».

Ακόμη, ο κ. Μάρδας προανήγγειλε και άλλες παρεμβάσεις εξοικονόμησης , όπως η υποχρέωση του εκάστοτε υπουργού να μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τα συμβούλια υπουργών με συνοδεία ενός ατόμου και όχι με στρατιές συμβούλων όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved