«Συμφωνία» και Πρόεδρος πυροδοτούν αλλαγές στη ΝΔ

Newsbomb

Οι εξελίξεις που θα τροφοδοτήσει μια ενδεχόμενη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών θα είναι ραγδαίες και σε πολιτικό επίπεδο στο εσωτερικό της χώρας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΙΩΠΗΡΑ Η «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΗ ΒΑΣΗ

Του Κώστα Τσιτούνα

Κοινή πεποίθηση στο χώρο της «γαλάζιας» παράταξης είναι πως το ενδεχόμενο να επιτύχει η κυβέρνηση μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία την ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο στην εσωτερική πολιτική σκακιέρα, ενώ η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι η ταφόπλακα στα σχέδια Σαμαρά.

Σε μια τέτοια περίπτωση το επιχείρημα του σημερινού αρχηγού της ΝΔ περί... αριστερής παρένθεσης πάει περίπατο και η παραμονή του στο τιμόνι του κόμματος γίνεται εξόχως αβέβαιη.

Ήδη στη «γαλάζια» παράταξη έχουν ξεκινήσει τα μυστικά δείπνα, υπό την αιγίδα του «Μητσοτακικού μπλοκ», στο οποίο φαίνεται να προσχωρούν και οι Καραμανλικοί.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο δείπνο που συγκάλεσε πριν από λίγες ημέρες η Μαριέττα Γιαννάκου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και έβγαλαν κοινά συμπεράσματα στελέχη από διαφορετικές «φράξιες» της ΝΔ, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η παρουσία στο γεύμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, ο οποίος έχει πάρει ξεκάθαρη θέση εναντίον όλων όσοι πλήγωσαν την παράταξη με τη μνημονιακή τους στάση.

Το «παρών» έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη, o Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ παρότι προσεκλήθη, δεν προσήλθε ο Ευ. Μεϊμαράκης.

Αν και ορισμένοι από τους παραπάνω μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι στα όργανα ως υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος, τούτο δεν τους εμποδίζει να έχουν κοινές αγωνίες για την επόμενη μέρα.

Είναι προφανές ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και ενωτικό κλίμα από το οποίο αποκλείονται όσοι συνδέθηκαν με το περιβάλλον Σαμαρά.

Στις συναντήσεις και στα δείπνα των γαλάζιων στελεχών δεν είναι τυχαίο ότι μένουν εκτός στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης οι οποίοι μαζί με την... Ομάδα της Πολιτικής Άνοιξης θεωρούνται «ξένα σώματα» στη ΝΔ.

Σιωπηρά δηλαδή επιχειρείται μια «εκκαθάριση» στην παράταξη. «Εκκαθάριση» μέσω περιθωριοποίησης όσων πλήγωσαν τις προσδοκίες της βάσης και όσων συνέτριψαν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, η ανακοίνωση από πλευράς της κυβέρνησης του υποψήφιου ΠτΔ, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιταχύνει ραγδαία τις εξελίξεις, αφού - επικοινωνιακά τουλάχιστον - αποτελεί πλήγμα για τον Α. Σαμαρά, η Αριστερά να προτείνει για Πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του κόμματός του.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για το μέλλον της ΝΔ.

Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης, οι κορυφαίοι της «γαλάζιας» παράταξης θα κάνουν αυτό που πρέπει...

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved