Τσίπρας: Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους

Newsroom Newsroom

Τσίπρας: Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους

«Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους», δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥΣ», ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ «STERN»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμοστεί στη χώρα μας απέτυχε.

«Για εμάς το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει. Η πρόταση επιμήκυνσης για 6 μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει ότι δεν δέχεται το τελεσίγραφο να συμφωνήσει με την πρόταση του Eurogroup έως την Παρασκευή.

«Τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά».

O Aλέξης Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δεν θέλει «άλλα δάνεια βοήθειας, αλλά χρόνο, ώστε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα. Αυτό θα μας δώσει δυνατότητα για ρευστότητα μέσω βραχυπρόθεσμων ομολόγων» και ζητάει από την Ευρώπη να μην επιβληθούν νέα μέτρα.

«Τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν», τονίζει.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει Plan B, στην περίπτωση που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, ξεκαθαρίζει ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει: «Δεν το χρειαζόμαστε, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτό το στόχο εις βάρος των αδυνάτων, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την Γερμανία και τα αιτήματά της, ανέφερε ότι δέχεται ευχαρίστως την πρόταση του Σόιμπλε να στείλει 5.000 εφοριακούς.

Σημ: Η προδημοσίευση της συνέντευξης έγινε από τον ενημερωτικό ιστότοπο «The Press Project»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved