ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Να υπάρξει άμυνα στο θέμα της αθρόας εισροής παράνομων μεταναστών»

Κικίλιας: «Να υπάρξει άμυνα στο θέμα της αθρόας εισροής παράνομων μεταναστών»

«Στην Ελλάδα της κρίσης και οι παράνομοι μετανάστες, που έχουν κι αυτοί δικαιώματα εξίσου, όπως και οι Έλληνες πολίτες, ζουν στα επίπεδα που μας επιτρέπει η κρίση που βιώνουμε, όπως και ο ελληνικός λαός... Σε καμία των περιπτώσεων, δεν πιστεύω, ότι όταν είσαι ηγέτης ή όταν διοικείς, αδειάζεις υφισταμένους, στους οποίους έχεις δώσει εσύ εντολή ή η συνάδελφος υπουργός, επειδή την έδωσες προφορικά την εντολή» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας.

"Με πονάει και με ενοχλεί η εικόνα, ενώ έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια και υπήρχε μια φραγή στα βόρεια σύνορά μας και δόθηκε μια μεγάλη μάχη, παρότι διαλύονται οι χώρες της νοτιανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, να υπάρξει μια άμυνα στο θέμα της αθρόας εισροής παράνομων μεταναστών, ότι πηγαίνουν τα πούλμαν και αφήνουν τους μετανάστες στην Ομόνοια» τόνισε ο κ. Κικίλιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, είπε: «εγώ είπα εντός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι αρχηγό έχουμε και θα δώσω κι ένα παράδειγμα: αυτή την εποχή, η χώρα είναι σε πολύ μεγάλη κρίση κι έχει ανάγκη οι θεσμοί της να είναι σταθεροί και να λειτουργούν. Θεσμός είναι και η Αξιωματική Αντιπολίτευση... Πρέπει να ιεραρχούνται τα πράγματα και η ιεράρχηση στον δικό μου αξιακό κώδικα είναι η εξής: πρώτα από όλα η χώρα, μετά η προσωπική αξιοπρέπεια, οι αρχές και οι αξίες του καθενός και μετά το κόμμα και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν μπορούμε να έχουμε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση του καναβάτσου. Ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας το έθεσε το θέμα ηγεσίας λέγοντας "εάν το πιστεύεις για τον εαυτό σου βγαίνεις και το λες". Ενδεχομένως λοιπόν αν δεν το πεις, δεν είσαι έτοιμος ή είσαι ανεπαρκής ή δεν πιστεύεις ότι έχεις στήριξη, την οποία πρέπει να έχεις. Δεν μ' απασχολεί αν θα είναι Συνέδριο ή Συνδιάσκεψη».

Σχετικές ειδήσεις