ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Spiegel: Η Μέρκελ «ποζάρει» με ναζί αξιωματικούς στον Παρθενώνα

Spiegel: Η Μέρκελ «ποζάρει» με ναζί αξιωματικούς στον Παρθενώνα

Η Άνγκελα Μέρκελ, «έγχρωμη» ποζάρει μεταξύ των αξιωματικών των Ναζί που τότε ήταν δύναμη κατοχής στην Ελλάδα. Το περιοδικό χρησιμοποιεί μία από τις πιο ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, «επικαιροποιώντας» τη με την προσθήκη της σιδηράς κυρίας της Γηραιάς Ηπείρου. «Γερμανική υπεροχή – Πώς βλέπουν οι Ευρωπαίοι τους Γερμανούς» είναι ο τίτλος του εξωφύλλου του νέου τεύχους του περιοδικού Spiegel που κυκλοφορεί αύριο, Σάββατο (21/3).

«Το τέταρτο Ράιχ: Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι, τα πάντσερ στο δρόμο για την Αθήνα. Σε κάποιες χώρες - μέλη πληθαίνουν οι συγκρίσεις με τους Ναζί. Οι Γερμανοί επιστρέφουν ως κυρίαρχη δύναμη. Είναι, ωστόσο, περισσότερο ένας ασθενής παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην Ήπειρο», αναφέρει το περιοδικό.

tetarto Reich

Στο 13ο τεύχος του 2015, μεταξύ άλλων, υπάρχουν θέματα για τις γερμανικές επανορθώσεις. «Μία ερώτηση της Ειρήνης: Χρωστούν οι Γερμανοί στους Έλληνες χρήματα λόγω της ναζιστικής κατοχής; Μία νέα μελέτη από την Αθήνα φέρνει το Βερολίνο σε δύσκολη θέση όσον αφορά το αναγκαστικό δάνειο του '42», γράφει σχετικά το εισαγωγικό σημείωμα του περιοδικού.

germanikes epanorthwseis

Το Spiegel δε θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με το ζήτημα των ημερών, την άσεμνη χειρονομία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. «Παραποιημένο ή παραποιημένο – παραποιημένο: Μία χειρονομία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη βυθίζει την Γερμανία στην αβεβαιότητα», γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Varoufakhs

Σχετικές ειδήσεις