ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Ο ρατσισμός πρέπει να χτυπηθεί στην πράξη

Κωνσταντοπούλου: Ο ρατσισμός πρέπει να χτυπηθεί στην πράξη

Για εκτίναξη του ρατσισμού τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή της μεεκπροσώπους Αντιρατσιστικών Οργανώσεων και Μεταναστευτικών Κοινοτήτων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση.

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού δεν μπορεί να είναι στα λόγια» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ρυθμίστηκε ποτέ αποτελεσματικά, το καθεστώς της ιθαγένειας των ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας έχοντας ενσωματωθεί. Το καθεστώς της ιθαγένειας των παιδιών που γεννιούνται, μεγαλώνουν και ενηλικιώνονται στη χώρα μας, αλλά δεν ρυθμίστηκε ακόμη και το καθεστώς της υποδοχής μεταναστών ή προσφύγων, παρά κατασκευάστηκε ένα εκδικητικό, εξουθενωτικό πλαίσιο αυτό των Κέντρων Κράτησης, που έχουμε και κάποιες μαρτυρίες»

«Έχει σημασία η κοινωνία να καταδικάσει το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις» πρόσθεσε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Θαλάσσης, τόνισε ότι πέραν των συγκινητικών ιστοριών που ακούμε, σημασία έχει να γνωρίζουν όλοι ότι κάποιος «ακόμα κι δεν είχε γεννηθεί εδώ, ακόμα κι αν δεν είχε πάει σχολείο εδώ, ακόμα κι αν είχε έρθει λίγες μέρες πριν εδώ, δεν θα πρέπει να τον βλέπουμε ως ξένο, ούτε να του επιβάλουμε να έχει μόνο μία πατρίδα. Μπορεί να αναγνωρίζει και ως Πατρίδα, την πατρίδα των γονιών του. Στην εποχή μας», ανέφερε, «δεν χρειάζεται να έχουμε μία πατρίδα και μία ταυτότητα. Μπορούμε να έχουμε πολλές πατρίδες και πολλές ταυτότητες».

Η συζήτηση μεταδόθηκε από το Κανάλι της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις