Bild: Τσίπρας και Μέρκελ διώχνουν την κρίση με ένα χαμόγελο

Newsbomb

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ διώχνουν την κρίση... με ένα χαμόγελο», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της γερμανικής Bild, γύρω από τη χθεσινή συνάντηση.

Τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ αποτιμούν με θετικό τρόπο την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Ο γερμανικός Τύπος μεταφέρει τα συμπεράσματα και τον απόηχο του κρίσιμου τετ α τετ.

«Η Μαντάμ συνάντησε τον Mr. Cool», γράφει η Bild», δημοσιεύοντας μία φωτογραφία που δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα και την γερμανίδα καγκελάριο να χαμογελούν ενώ ο τίτλος δίνει το πνεύμα της συνάντησης: «Εμείς τι είδαμε; Φιλικό μόνιμο χαμόγελο και σταθερή χειραψία... Κρίση;;; Ποια κρίση...;».

«Όλα ειπώθηκαν στον 6ο όροφο του κτηρίου, εκεί όπου παρατέθηκε το δείπνο... επάνω στο στήθος και πόδι πάπιας και στα λαχανάκια Βρανδεμβούργο».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και η FAZ κάνει λόγο για «φιλικούς τόνους στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ».

Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει: «Ας μπει ένα τέλος στην πολιτική λασπολογία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που θέλουν να μαίνονται οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, χαρακτηρίζοντας τους δύο ηγέτες ως ισότιμους εταίρους.

«Στον πόλεμο, το πρώτο θύμα είναι πάντοτε η αλήθεια. Αυτό ισχύει και στον πόλεμο των λέξεων που μαίνεται ανάμεσα στις δύο χώρες», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Όσον αφορά το Spiegel, το οποίο διαφοροποιείται, σημειώνει ότι όλοι γνωρίζουν πως οι ελληνογερμανικές σχέσεις δεν είναι καλές και πως επιτέλους ήρθε η ώρα οι διαφορές να επιλυθούν.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved