ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατ' οίκον, με «βραχιολάκι» οι ισοβίτες με αναπηρία πάνω από 80%

Βουλή: Κατ' οίκον, με «βραχιολάκι» οι ισοβίτες με αναπηρία πάνω από 80%

Η αλλαγή κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

Νομοτεχνική ρύθμιση με την οποία φυλακισμένοι με ποινές ισοβίων που έχουν αναπηρία πάνω από 80% θα μπορούν να εκτίουν κατ’ οίκον την ποινή τους, αλλά φορώντας «βραχιολάκι», κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Την σχετική ρύθμιση είχαν προτείνει κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και αφορά και τον ισοβίτη τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρό.

Βούτσης: Δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί σας νεκροί

"Έχουμε κρυστάλλινη θέση σε θέματα εξανθρωπισμού, δεν έχουμε καμία ενοχή, έχουμε δώσει εξετάσεις στον διάλογο και δεν είχαμε ποτέ αλά καρτ ευαισθησία", είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ, περί φωτογραφικών διατάξεων και ανοχή της κυβέρνησης, απέναντι στους τρομοκράτες.

"Δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί σας νεκροί,θύματα που θα τα χωρίσουνε αυτές οι παρατάξεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.
Στην παρέμβασή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου επί της αρχής για τις φυλακές, ο κ. Βούτσης μίλησε για τρομολαγνεία και τρομοϋστερία και τόνισε ότι αρχή της δημοκρατίας είναι ο διάλογος.

"Μην ξαναπείτε αυτή η κυβέρνηση πολιτεύεται και νομοθετεί καθ΄υπαγόρευση. Επί διετία η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά πολιτευόταν για το σύνολο θεμάτων, με βάση την ατζέντα των κυρίων της Χρυσής Αυγής. Να θυμίσω το θέμα της ιθαγένειας. Ήταν από τα πρώτα που έσπευσε λαχανιάζοντας,να παγώσει το νόμο Ραγκούση",ανέφερε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: "Η αρχή δεν υπάρχει διάλογος στην δημοκρατία, δεν υπάρχει.

Ανοιχτοί δίαυλοι του κράτους υπήρχαν. Διότι το κράτος συμπυκνώνει αντιθέσεις, συγκροτεί και συναινέσεις και διαμορφώνονται τα όρια των ταξικών συγκρούσεων. Αυτή η αρχή δεν μπορεί να απαγορευτεί από κανέναν ούτε να ενοχοποιείται".

Στο σημείο αυτό, ο κ. Βούτσης, μίλησε για άκρως διχαστικό κρεσέντο κινδυνολογίας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ενοχή. Απαντώντας, δε, στον τέως υπουργό Βασίλη Κικίλια, που έκανε λόγο για ιδεολογική συγγένεια της τρομοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Εμείς δώσαμε εξετάσεις στο δημόσιο διαρκώς.Και μας επιτρέπει να λέμε ότι έχουμε ευαισθησία που δεν είναι αλά καρτ. Στα νοσοκομεία, στις φυλακές η παρουσία του δικού μας χώρου υπήρξε σημείο αναφοράς, ελπίδας, κουράγιου και δημοκρατικής μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού συστήματος. Με αυτή την έννοια δεν έχουμε καμία ενοχή".

Σχετικές ειδήσεις