ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύει την ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης ο Τσίπρας

Ενισχύει την ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης ο Τσίπρας

Την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού συνεχίζει να έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας προχωράει σε «μίνι ανασχηματισμό» της ομάδας διαπραγμάτευσης επανακαθορίζοντας νέους ρόλους για τους οικονομολόγους.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στην χθεσινή σύσκεψη (26/04/2015) του οικονομικού επιτελείου που έλαβε χώρα στο μέγαρο Μαξίμου. Στη διαπραγματευτική ομάδα αναλαμβάνουν ειδικούς ρόλους ο Σπύρος Σαγιάς και ο Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ αλλάζει πόστο ο κ. Νίκος Θεοχαράκης εις τον οποίο ανατίθεται το project της ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα:

-Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

-Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

-Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

-Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.