ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Δηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: Δηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά έκαναν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, που παραβρέθηκαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας αναφέρθηκαν οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ στην πλατεία Αριστοτέλους. «Η Θεσσαλονίκη των εργατικών αγώνων δίνει το μήνυμά της και σήμερα. Είμαστε στη μέση μιας μεγάλης ταξικής πάλης, στην οποία η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βάλουν πλάτη, έτσι ώστε η χώρα μας να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και να βαδίσει ένα δρόμο, νέο, ανάπτυξης» δήλωσε ο Γιάννης Αμανατίδης. «Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, οι εργαζόμενοι έδωσαν το πολιτικό τους στίγμα και συνέβαλαν για να αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε τα οράματα και οι θυσίες των αγωνιστών της εργατικής τάξης να βρουν δικαίωση και στη χώρα μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Η μέρα, η σημερινή, ανήκει σε όλους τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, όπου γης» σημείωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, υπογραμμίζοντας ότι το «κόκκινο νήμα» που διαπερνά όλους τους σημερινούς αγώνες είναι ότι «οι άνθρωποι πρέπει να κατακτούν τα δικαιώματά τους και να μην περιμένουν από καμιά εξουσία να τους τα παραχωρήσει». «Η σημερινή μέρα συμβολίζει έναν αγώνα και όχι μόνο, ουσιαστικά σηματοδοτεί μια κυβέρνηση και ένα λαό, που θέλουν να παραμείνουν όρθιοι κα υπερήφανοι» τόνισε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

«Σήμερα, ίσως για πρώτη φορά, οι αξίες και τα ιδανικά της Πρωτομαγιάς και των εργατικών αγώνων βρίσκουν την έκφραση τους στα ιδανικά και στα όνειρα αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Δηλώσεις στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, σημειώνοντας τις «τεράστιες περικοπές» που έχει υποστεί η αυτοδιοίκηση, «που ξεπερνούν τα τελευταία πέντε χρόνια το 65%». Κατήγγειλε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και ζήτησε από την κυβέρνηση «να την πάρει πίσω και ύστερα από ειλικρινή διάλογο να φέρει καινούριες διατάξεις και να τις ψηφίσει, με βάση τις υποσχέσεις που μας έχει δώσει».

Στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία του ΠΑΜΕ παραβρέθηκαν ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

«Έφτασε η ώρα εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα να σηκώσουν το ανάστημα τους. Να συνδέσουν τη πάλη για τη λύση των άμεσων προβλημάτων, όπως η ανάκτηση των απωλειών, με την πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο» δήλωσε ο Σάκης Βαρδαλής.

«Ό,τι κέρδισε η εργατική τάξη το κέρδισε μόνο με αγώνες κι όχι με ανοχή και αναμονή» τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «την ώρα που προετοιμάζονται νέα μνημόνια για τον τόπο μας, το μήνυμα αυτό είναι και φέτος επίκαιρο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την Πρωτομαγιά.

Σχετικές ειδήσεις