Κουβέλης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ

Newsbomb

Υπέρ της προώθησης της συμφωνίας, η οποία θα βάλει τη χώρα στην κανονικότητα τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε για να κλείσει η τελική συμφωνία, προβλέποντας μάλιστα τη σύναψη δύο συμφωνιών, μία μικρή που αφορά τις άμεσες ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Ιούνιο και μία μεγάλη, συνολική συμφωνία.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει πολιτικά το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί συμφωνία από βουλευτές του και να ψηφιστεί από τα άλλα κόμματα.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε επίσης ότι οι εταίροι δεν έχουν πρόσχημα να επιμένουν στις περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά και εκτίμησε ότι η επιμονή των εταίρων στο συγκεκριμένο θέμα οφείλεται σε πολιτικοϊδεολογικές αντιλήψεις. Χαρακτήρισε, δε, πολλές απαιτήσεις των δανειστών ανελαστικές και άσχετες με τα πραγματικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για διαπραγμάτευση και συμβιβασμό εντός της ευρωζώνης και όχι εντολή για ρήξη, ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved