ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Θα είχαμε ήδη υπογράψει αν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε συμφωνία

Στρατούλης: Θα είχαμε ήδη υπογράψει αν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε συμφωνία

Ο χρόνος κατά τον οποίο ενδέχεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές εξαρτάται άμεσα από το περιεχόμενό της, ανέφερε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων προσδιόρισε δυο βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη της συμφωνίας: «Να μην παραβιάζονται οι 4 κόκκινες γραμμές και να μην είναι ασύμβατη προς τις βασικές προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».

Ο κ. Στρατούλης μιλώντας στο Κόκκινο, ανέφερε ότι η θέση αυτή, για τις προϋποθέσεις, έχει αναδειχθεί σε «κοινή συνισταμένη» στις «ουσιαστικές συζητήσεις» που έχουν γίνει στο υπουργικό συμβούλιο. «Εάν ήμασταν διατεθειμένοι να αποδεχθούμε οποιαδήποτε συμφωνία θα είχαμε υπογράψει μία μνημονιακή, από την πρώτη στιγμή και δεν θα διαπραγματευόμασταν σκληρά επί μήνες», επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επίσης ο κ. Στρατούλης είπε ότι το υπουργείο αναγκάστηκε να κάνει δημόσιες παρεμβάσεις στο εξωτερικό, για να ενημερώσει σχετικά με το πραγματικό status των κύριων και επικουρικών συνάξεων καθ' όσον, όπως είπε, η προηγούμενη κυβέρνηση, εκτός όλων των άλλων, είχε δώσει λανθασμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα οι λαοί της Ευρώπης, με την παρέμβαση φυσικά των κυρίαρχων κύκλων, να θεωρούν ότι οι Έλληνες έχουν προνομιακές συντάξεις.

Σχετικές ειδήσεις