ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει

Σαμαράς: Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει

Συνάντηση με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε στη Ρίγα της Λετονίας ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης τονίζοντας την ανάγκη άμεσης συμφωνίας.

«Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι μιλάει για μια συμφωνία «που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις».

«Δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη, χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συζητήθηκε η ανατολική συνεργασία, όπου, όπως είπε, διαπιστώθηκε η θέληση και η αγωνία διαφόρων χωρών - Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία - να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη.

«Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων