ΚΚΕ: Διακρίνει νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις – Στην Τουρκία ο Κουτσούμπας

Newsbomb

Επίσκεψη στην Τουρκία, καλεσμένος του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, πραγματοποιεί από σήμερα (27/5) μέχρι την Παρασκευή ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της παράταξής του.

Ο κ. Κουτσούμπας μετά τις επαφές με στελέχη του ΚΚΤ και την ομιλία που έκανε στο πολιτιστικό κέντρο Ναζίμ Χικμέτ στην Κωνσταντινούπολη, αύριο θα βρίσκεται στη Σμύρνη όπου θα μιλήσει σε ημερίδα.

Στην ομιλία του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ο κ.Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματός του προς το ΚΚΤ ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουνίου στην Τουρκία.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε θέματα ελληνικής επικαιρότητας. Ως προς τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΕΕ είπε πως «η πορεία της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης, που σχηματίστηκε από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το εθνικιστικό, δεξιό κόμμα ΑΝΕΛ και που ενδεχομένως ακούτε και από τα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας σας, κατά τη γνώμη μας εξαρτάται κυρίως από την πορεία της διαπάλης, των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών τόσο μέσα στην ΕΕ, ανάμεσα στις διάφορες χώρες και τα μονοπώλιά τους».

Πρόσθεσε δε ότι η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι το ότι «θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα. Οι βάσεις ήδη έχουν τεθεί με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη». Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «εκεί συμφωνήθηκε η διατήρηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων που έχουν παρθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης στη στρατηγική της ΕΕ, ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για ένα χρέος που δε δημιούργησε».

Τέλος, ο γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «παράλληλα, η λεγόμενη «αριστερή» κυβέρνηση αναδεικνύεται σε πρόθυμο και επικίνδυνο σημαιοφόρο των ΗΠΑ, σε όλα τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στην Μέση Ανατολή, στη Β. Αφρική, στα Βαλκάνια, στην Ουκρανία, στην Ευρασία».

«Νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις»

«Το πλαίσιο συμφωνίας που διαρρέει η κυβέρνηση, παραπέμπει ξεκάθαρα σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, αφού περιέχει διατήρηση του σημερινού αντιλαϊκού πλαισίου, νέα σκληρά μέτρα, όπως αύξηση της φοροληστείας και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και άνοιγμα του δρόμου για περαιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, στο όνομα της βιωσιμότητάς του», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για το πλαίσιο συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών που βγήκε στην δημοσιότητα».

«Οι αναφορές ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι λόγια του αέρα, αφού όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μείωση του λαϊκού εισοδήματος» καταλήγει στο σχόλιο του το ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved