Μέρκελ: Εργαζόμαστε για συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος

Newsbomb

Η Γερμανία εργάζεται με την Ελλάδα και τους θεσμούς για να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα, Τετάρτη (03/06/2015) ο, Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι τις αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα δεν τις λαμβάνουν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας στις συνομιλίες που έχουν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, αλλά οι θεσμοί σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Καγκελάριος δεν προχωρά μόνη της, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η 'Ανγκελα Μέρκελ στο θέμα της ελληνικής διάσωσης και το κατά πόσον νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο.

«Δεν υπάρχει δική της πορεία. Υπάρχει μια στενή επαφή της Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου, με τους ευρωπαίους εταίρους, τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η συζήτηση τη Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο. Δεν επρόκειτο για λήψη αποφάσεων, αλλά για μια κοινή αξιολόγηση της κατάστασης. Για τη Γερμανία και τη Γαλλία είναι σημαντικό οι Θεσμοί να επεξεργαστούν μια κοινή θέση και να συζητήσουν για αυτήν με την ελληνική κυβέρνηση. Δόξα τω Θεώ, τρέχουν αυτές οι συνομιλίες», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ότι οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν μεταξύ της κυρίας Μέρκελ, του κ. Ολάντ και του κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, ενώ μετά αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τις αποφάσεις του Eurogroup. «Η Καγκελάριος και ο υπουργός Οκκονομικών βρίσκονται σε στενότατη επαφή με πολλούς παράγοντες», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved