Φίλης: Το μνημόνιο δεν ξηλώνεται μόνο με ένα άρθρο

Newsbomb

«Το μνημόνιο δεν ξηλώνεται μόνο με ένα άρθρο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, διορθώνοντας την απόδοση των δηλώσεών του στον ιστότοπο "The Press Project", ότι δεν «δεν ξηλώνεται το μνημόνιο».

Ο κ. Φίλης προσθέτει: «Πρόκειται για καθεστώς που επιβλήθηκε με τον εκβιασμό του χρέους, γι αυτό και είναι αναγκαία η διαδικασία μείωσης και ρύθμισης του χρέους. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα στην προστασία των σημερινών συντάξεων και στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που συνιστούν μέτρα που ξηλώνουν πλευρές του μνημονίου. Η νέα ρύθμιση με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από την οποία θα εξοικονομηθούν 14,2 δισ. την επόμενη δεκαετία, αποδομεί την σκληρή λιτότητα».

Σε ερώτηση «αν θα υπάρξει πρόβλημα όταν έλθει η συμφωνία» ο κ. Φίλης απαντά: «Η συμφωνία που θα συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς θα ανταποκρίνεται στον πυρήνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο απεγκλωβισμός από τη λιτότητα. Εάν έρθει στη Βουλή, θα υπάρξει συζήτηση και θα υπερψηφιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω δε και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved