ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Linke: «Λάθος» η πολιτική λιτότητας για την Ελλάδα

Die Linke: «Λάθος» η πολιτική λιτότητας για την Ελλάδα

«Λάθος πολιτική», ασκούν οι δανειστές της Ελλάδας, επιμένοντας να κρατήσουν την χώρα σε πορεία λιτότητας, δήλωσε ο εκ των δύο επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke),Μπερντ Ρίξινγκερ.

Ο κ. Ρίξινγκερ προειδοποίησε πως, αν συνεχιστεί η ίδια πορεία, «όχι μόνο δεν μπορεί η Ελλάδα να δημιουργήσει οικονομική δραστηριότητα, αλλά επιπλέον καίγονται τα χρήματα των φορολογουμένων σε ολόκληρη την Ευρώπη - και στην Γερμανία».

«Είναι εντελώς ανόητο να κόβεις τώρα συντάξεις, να αυξάνεις τον ΦΠΑ - πώς να πάρει μπροστά η οικονομία στην Ελλάδα με αύξηση του ΦΠΑ; Εάν όμως η οικονομία στην Ελλάδα δεν πάρει μπρος, τότε μιλάμε πράγματι για πεταμένα λεφτά», δήλωσε ο κ. Ρίξινγκερ στον γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει τα χρήματα, εφόσον η οικονομία εξακολουθεί να μένει στάσιμη. Το πρόγραμμα φτωχοποίησης και περικοπών οδήγησε σε μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και σε υψηλή ανεργία. Εκεί πρέπει να πάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρεθεί σε θέση να επανεκκινήσει την οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργήσει επενδύσεις και να εξαφανίσει την ανεργία. Αυτός θα ήταν ο σωστός δρόμος και τότε θα υπήρχε τουλάχιστον η πιθανότητα να πληρωθεί ένα μέρος των χρεών».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων