ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Να αποφύγουμε ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα μας καταδικάσει η ιστορία

Βαρουφάκης: Να αποφύγουμε ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα μας καταδικάσει η ιστορία

Αιχμές κατά των δανειστών για τη στάση τους στη διαπραγμάτευση αφήνει ο υπουργός Οικονομικών, μία μόλις ημέρα πριν το νέο έκτακτο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον Ant1 αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης μεταξύ Αθήνας και πιστωτών και υπογράμμισε πως το Eurogroup του Σαββάτο θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση.

«Είναι ανεξήγητο το γιατί οι εταίροι μας άφησαν για το τέλος το κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης», είπε ο υπουργός και αιτιολόγησε τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση.

«Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι υφεσιακά. Αυτό που καταφέραμε είναι να στρέψουμε τη λιτότητα στους έχοντες. Οι προτάσεις μας ήταν άψογες όμως, η άλλη πλευρά ήταν ανένδοτη. Αποδεχθήκαμε τη λιτότητα, στρέφοντας την προς τους έχοντες», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών ωστόσο εξέφρασε και την αισιοδοξία του σημειώνοντας ότι η Ευρώπη έχει την ικανότητα να βρίσκει λύσεις.

«Έχουμε καθήκον να αποφύγουμε αύριο ένα αποτέλεσμα, για το οποίο θα μας καταδικάσει η ιστορία. Ελπίζουμε ότι η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες σε περίπτωση μη συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν κάλπες ή δημοψήφισμα.

Πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Είναι σημαντικό να υπάρχει το ζήτημα του χρέους στη συμφωνία», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχετικές ειδήσεις