ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραχόι: Εκβιαστικά διλήμματα εν όψει εκλογών – «Ανάπτυξη ή αναταραχή αλά ελληνικά»

Ραχόι: Εκβιαστικά διλήμματα εν όψει εκλογών – «Ανάπτυξη ή αναταραχή αλά ελληνικά»

Με τον καλύτερο τρόπο αξιοποιεί ο Ισπανός πρωθυπουργός την άσχημη συγκυρία στην Ελλάδα, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στο λαό του.

Λίγους μήνες πριν από τις κρίσιμες ισπανικές εκλογές και με το αριστερό κόμμα των Podemos σε άνοδο, ο Μαριάνο Ραχόι ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους στην προεκλογική εκστρατεία του, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως παράδειγμα αποφυγής και θέτοντας στο λαό του το (πλασματικό) δίλημμα «Δεξιά ή γινόμαστε Ελλάδα».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προτρέπει τους πολίτες να δώσουν "ψήφο εμπιστοσύνης" στο Λαϊκό Κόμμα που υπόσχεται ανάπτυξη και σταθερότητα και να καταψηφίσουν την εναλλακτική των Podemos που, όπως ισχυρίζεται, τυχόν εκλογή τους θα προκαλέσει οικονομική, πολιτική, κοινωνική αναταραχή... αλά ελληνικά!

Με τους Ισπανούς πολίτες να στρέφονται ολοένα και περισσότερο κατά των πολιτικών λιτότητας, ο Ραχόι επιλέγει να παίξει "σκληρά", επαναφέροντας το «ισχυρό» χαρτί της ελληνικής κρίσης, της επαπειλούμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και της εξόδου από την Ευρωζώνη για εκφοβίσει τους πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις