ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξι στους 10 Γάλλους εκτιμούν πως ο Τσίπρας θα κερδίσει το μπρα ντε φερ με την ΕΕ

Έξι στους 10 Γάλλους εκτιμούν πως ο Τσίπρας θα κερδίσει το μπρα ντε φερ με την ΕΕ

Σχεδόν έξι στους δέκα Γάλλους (59%) εκτιμούν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα κερδίσει το μπρα-ντε-φερ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με πιο ευνοϊκούς όρους απ’ ό,τι έχει προβλεφθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa για την εφημερίδα Parisien. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 39% πιστεύουν το αντίθετο.


Η πλειοψηφία των Γάλλων, ακόμη και οι περισσότεροι υποστηρικτές της δεξιάς (54% έναντι 44%), εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα «κερδίσει το στοίχημα».

Το 60% των υποστηρικτών της ευρείας Αριστεράς στη Γαλλία εκτιμούν, μάλιστα, ότι ο Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς και άλλοι σοσιαλιστές ηγέτες «εμπνέονται» από το «μοντέλο Τσίπρα».

Στην ίδια δημοσκόπηση, πάντως, το 66% θεωρεί πιο δημοφιλή τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, από τον Τσίπρα (32%). Η Γερμανίδα καγκελάριος απολαμβάνει ένα συντριπτικό ποσοστό αποδοχής στους υποστηρικτές της δεξιάς (85%) σε σύγκριση με τους υποστηρικτές της αριστεράς (49%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουλίου για την Parisien 'Aujourd'hui-en-France με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 Γάλλων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το Eurogroup εδώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων