ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα

Για συμβιβασμό με αριστερά συνθήματα, κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει καλεί τους πολίτες «να πουν το πραγματικό, ανυποχώρητο, μεγάλο "όχι" στη συμφωνία - μνημόνιο, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και «να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για να μην οδηγηθεί ο λαός στην ολοκληρωτική χρεοκοπία».

«Σήμερα, τα κόμματα του “όχι” (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με τα κόμματα του “ναι” (Ν.Δ. - Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ) καλούν από κοινού το λαό να πει “ναι” σε ένα νέο μνημόνιο, που φορτώνει στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα νέα βάρη και μάλιστα με αντιλαϊκά μέτρα, σαν αυτά που απέρριψε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, με την ψήφο του στο δημοψήφισμα» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη παραμένει στρατηγική επιλογή του ελληνικού κεφαλαίου και γίνεται με όρους ανισοτιμίας, που υπάρχουν αντικειμενικά σε τέτοιες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Στο πλαίσιο αυτών των συμμαχιών το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να συμβιβάζεται με πιο ισχυρά κέντρα, όπως η Γερμανία, φορτώνοντας τις επιπτώσεις αυτής της ανισοτιμίας στις πλάτες των εργαζομένων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ -κοινωνική ιδιοκτησία, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική λαϊκή εξουσία- αφορά τους μισθωτούς και τα λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, τους συνταξιούχους, γιατί αυτοί ήταν και είναι οι πραγματικές κινητήριες δυνάμεις της κοινωνίας. Από τη δουλειά τους μπορεί να εξασφαλιστεί η κοινωνική ευημερία, χωρίς ανεργία, πείνα, εξαθλίωση, χωρίς εκμετάλλευση» αναφέρει το ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις