ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Δρίτσας: Όσα έχουν συμβεί μας εγκαλούν στην ενότητα του λαού

Συμφωνία - Δρίτσας: Όσα έχουν συμβεί μας εγκαλούν στην ενότητα του  λαού

Παρέμβαση πραγματοποίησε μέσα από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας για ανάγκη ενότητας του λαού και αντίσταση σε επιλογές ταπείνωσής του.

«Όσα έχουν συμβεί μας εγκαλούν όλους στην ενότητα του λαού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σεβασμός του λαούς από τους εταίρους και η σθεναρή προσπάθεια από πόλους να αντισταθούμε σε επιλογές ταπείνωσης του λαού», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και χαρακτήρισε «δυσβάσταχτη» τη συμφωνία, ωστόσο ανέφερε ότι άνοιξε ο δρόμος για εξελίξεις στην Ευρώπη.

Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην συμφωνία με τους δανειστές και επεσήμανε «την σημαντικότητα της ημέρας» και συνέχισε λέγοντας:

«Έχει παρακολουθήσει η Ευρώπη και ο κόσμος όλος γεγονότα, εξελίξεις πολύ ανησυχητικές από τον ρόλο, την νοοτροπία και τις αποφάσεις με βάση τις οποίες σθεναρά αντιστέκεται και επιμένει να κινείται μια ισχυρή πολιτική ομάδα που ο συσχετισμός δυνάμενων της δίνει την δυνατότητα να το κάνει».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι, «όσα συνέβησαν είναι ελπιδοφόρα γιατί αναπτύσσεται ένας προβληματισμός ότι με αυτή την ρότα η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει. Απαιτούνται ενέργειες για δημοκρατικές αλλαγές χωρίς πολιτικές λιτότητας. Ο αγώνας της κυβέρνησης θέλω να πιστεύω πως έχει ήδη συντελέσει στο να ανοίξει αυτή η συζήτηση παρά το ότι η νέα συμφωνία είναι δυσβάσταχτη πιστεύω ότι θα συνοδευτεί από ευρύτερες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Σχετικές ειδήσεις