ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - ΗΠΑ: Ελλάδα και δανειστές έκαναν ένα σημαντικό βήμα

Συμφωνία - ΗΠΑ: Ελλάδα και δανειστές έκαναν ένα σημαντικό βήμα

Τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς δανειστές, χαιρέτισε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου να δηλώνει ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία.

«Η σημερινή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λιου σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας:

«Η συμφωνία αυτή είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας».

Αφού υπογράμμισε, δε, πως «απομένουν ωστόσο πολλά να γίνουν ώστε η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Αθήνα και τους Ευρωπαίους για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης να καρποφορήσει», ο Λιου σημείωσε πως:

«Οι υποσχέσεις (σ.σ. που περιέχονται στη συμφωνία) θα απαιτήσουν να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις από όλα τα μέρη και απομένουν να γίνουν πολλά».

Για τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ ο συμβιβασμός των Βρυξελλών αποτελεί, τέλος, μια «βάση για να αποκατασταθεί η συμφωνία», ενώ είναι απαραίτητη «η δέσμευση της Ελλάδας να προχωρήσει σε δύσκολες και βαθιές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως είναι δεσμευμένοι στην αναζήτηση ενός δρόμου για την επάνοδο της Ελλάδας στην ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο χρέους», κατέληξε ο Λιου.

Σχετικές ειδήσεις