ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Προς οριστική διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Προς οριστική διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ

Καζάνι που βράζει μοιάζει η Κουμουνδούρου μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές η οποία περιλαμβάνει σκληρά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει κοπεί σε μικρά μικρά κομμάτια με κορυφαία στελέχη να αφήνουν αιχμές κατά του Αλ. Τσίπρα για τον τρόπο που χειρίστηκε τη διαπραγμάτευση.

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι τόσο στελέχη που ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα», όσο και στελέχη που ανήκουν στις συνιστώσες είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος.

Αξιόπιστες πηγές μέσα από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διασπαστεί οριστικά.

Αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Επί τάπητος θα τεθεί η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τα μέτρα στη Βουλή, όπου ουσιαστικά η κυβέρνηση θα μετρήσει τις δυνάμεις της.

Παράλληλα θα συζητηθεί και η επόμενη μέρα στο κόμμα, με το μέλλον να είναι αβέβαιο.

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείουν να πραγματοποιηθεί ακόμα και σήμερα ή αύριο το πρωί.

Πάντως ήδη ο πρωθυπουργός γράφει και σβήνει ονόματα από το μπλοκάκι του.

Σχετικές ειδήσεις