Επιμένει για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης ο Ευ. Βενιζέλος

Newsroom Newsroom

Επιμένει για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης ο Ευ. Βενιζέλος

H Βουλή θα ψηφίσει αναγκαστικά το πλαίσιο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος το βράδυ στη Βουλή και τόνισε πως τα μέτρα κατέστησαν αναγκαία, λόγω των λαθών, των ψεμάτων και των ψευδαισθήσεων του τελευταίου εξαμήνου.

«Πάμε τρία χρόνια πίσω και αρκεί να χρησιμοποιήσουμε την παλινδρόμηση ως αφετηρία μιας νέας εθνικής δυναμικής, για την οποία χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο», είπε και πρόσθεσε ότι για μια εθνική, κοινωνική, παραγωγική και θεσμική συμφωνία χρειάζονται θεσμικές εγγυήσεις.

«Πρέπει να ξέρουμε αν υπάρχει κυβέρνηση, αν υπάρχει και λειτουργεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία που παραπαίει, αν μπορεί να λειτουργήσει η Βουλή που ασφυκτιά υπό την Πρόεδρό της», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος. Επανέλαβε δε, πως είναι αναγκαία η συγκρότηση μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, «γιατί τώρα αυτά που λέει με πολύ γενικό τρόπο το κείμενο της Κυριακής - το είδαμε ξημερώματα Δευτέρας - πρέπει να μετουσιωθεί σε μία δανειακή σύμβαση και σε ένα μνημόνιο όπως το προβλέπει το ισχύον νομικό καθεστώς του ESM».

«Δεν πρέπει μετά από δύο μήνες, μετά από έξι μήνες, να ξανανοίξει η συζήτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί ή δεν μπορεί», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved