ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Τιμωρητική η συμφωνία - Θα είμαστε σαν δουλοπαροικία

Βαρουφάκης: Τιμωρητική η συμφωνία - Θα είμαστε σαν δουλοπαροικία

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπογραφή της συγκεκριμένη συμφωνίας άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται να δώσει λύση στην κρίση χρέους στην Ελλάδα.

«Αντί να προτάξουμε την αναδιάρθρωση του χρέους, κάνουμε το αντίθετο ή τουλάχιστον μάς επιβάλλεται το αντίθετο. Σήμερα με το πακέτο μέτρων που καλούμαστε να επικυρώσουμε, επιβάλλει μία τοξική υπόσχεση χρηματοδότησης», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε με νόημα: «Θα αρκέσουν όλα αυτά τα μέτρα άραγε; Θεωρώ επαίσχυντη την πρόταση για την ΕΛΣΤΑΤ. Αλλά αναρωτιέμαι, υπάρχει η πιθανότητα βιωσιμότητας;»

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως «δυστυχώς, για άλλη μία φορά μας πηγαίνουν σε αναδιάρθρωση μετά τα μέτρα»,

Αναφερόμενος στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας επεσήμανε πως το ταμείο είναι ταμείο εκποίησης και δεν θα μείνει τίποτα, είναι μαθηματικά βέβαιο στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης.

«Θα είμαστε σαν δουλοπαροικία. Ακόμη και το ΔΝΤ απαιτεί την απεμπλοκή του. Εμείς προτείναμε ένα πρόγραμμα - γέφυρα που από κοινού με την γερμανική Καγκελαρία σχεδιάσαμε. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι μία συμφωνία τιμωρητική. Αυτή είναι η στιγμή που αποδομείται η Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν όλοι», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης εν μέσω φωνών και έντονων αντιδράσεων.

Σχετικές ειδήσεις