ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός - Το Σάββατο (18/07) στις 10:30 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Ανασχηματισμός - Το Σάββατο (18/07) στις 10:30 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Αύριο, Σάββατο (18/07/2015), στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η οποία προέκυψε από τον σημερινό (17/07/2015) ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (μεταβαίνει στην Ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα.

Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.

Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις