Ανασχηματισμός - Κατρούγκαλος: Σκοπός μας η σκληρή διαπραγμάτευση για τους όρους της συμφωνίας

Newsbomb

«Αναλαμβάνω νέες προκλήσεις και μάλλον το σημαντικότερο πεδίο μάχης για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, προσερχόμενος για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Όπως δώσαμε όρθιοι τη μάχη της διαπραγμάτευσης, θα δώσουμε όρθιοι και τη μάχη ώστε αυτά τα οποία θα εφαρμόσουμε να είναι κατά το δυνατόν, και στο πλαίσιο που οι νέες συνθήκες επιβάλλουν, κοινωνικά δίκαια. Αυτή είναι η αποστολή μας. Είμαστε μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και για τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας «όχι μόνο για να κλείσει, που θα κλείσει, αλλά για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές αόριστες έννοιες στο κείμενο, η εξειδίκευση των οποίων θα είναι πεδίο μάχης».

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις των συνδικάτων, είπε ότι «η αριστερά είναι με τις κινητοποιήσεις, η αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved