ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Γραμματέας Χριστιανοδημοκρατών: Αναθεωρήστε όσοι ψηφίσατε «όχι» στην βοήθεια για την Ελλάδα

Γενικός Γραμματέας Χριστιανοδημοκρατών: Αναθεωρήστε όσοι ψηφίσατε «όχι» στην βοήθεια για την Ελλάδα

Να αναθεωρήσουν την στάση τους στην επόμενη ψηφοφορία, με την λήξη των διαπραγματεύσεων, καλεί τους συναδέλφους του Χριστιανοδημοκράτες (CDU) που καταψήφισαν,χθες Παρασκευή 17 Ιουλίου, το ελληνικό πρόγραμμα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Πέτερ Τάουμπερ.

Αυτό που πρέπει να υποστούν καθημερινά οι άνθρωποι εκεί υπό αυτή την αριστερή κυβέρνηση δεν αφήνει κανέναν μας ασυγκίνητο», δήλωσε ο κ. Τάουμπερ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel» και τονίζει ότι τα παραδείγματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ιρλανδίας έδειξαν ότι μπορεί κανείς να ξεπεράσει επιτυχώς την κρίση.

«Κάποιοι από τους οπαδούς μας, λένε φυσικά, "δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό!", αλλά όταν σκέφτονται τους ανθρώπους στην Ελλάδα, οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι η βοήθεια δεν μπορεί να είναι χωρίς όρους, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε.

«Για αυτό μπορεί, έπειτα από επιτυχείς διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, να υπάρξουν λόγοι για ένα "ναι", ακόμη και για εκείνους οι οποίοι ως τώρα έλεγαν "όχι"», σημειώνει και απορρίπτει την υπόθεση ότι η βάση και τα μέλη του κόμματος λένε «όχι» σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα. «Κάποιοι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα θεώρησαν αυτόν τον δρόμο λάθος από την αρχή και δεν ήταν έτοιμοι να επανεξετάσουν το "όχι" τους. Αποφάσισαν. Θα έπρεπε όμως να ακολουθήσουν τον Κόνραντ Αντενάουερ, ο οποίος είπε, "κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει να γίνω σοφότερος" », δηλώνει ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης.

Ο κ. Τάουμπερ τονίζει ακόμη ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προς το παρόν δεν τίθεται ως θέμα, επισημαίνει ωστόσο ότι «η Ευρώπη δεν έχει δώσει στην Ελλάδα λευκή επιταγή, αλλά υπάρχουν πολύ σαφείς προσδοκίες και, αν η Ελλάδα δεν τις ικανοποιήσει, τότε θα ξανακαθίσουμε πολύ σύντομα στο τραπέζι».

Σε ό,τι αφορά τις εικασίες που θέλουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να σκέφτεται ακόμη και να παραιτηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, λόγω διάστασης απόψεων με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ για την Ελλάδα, ο κ. Τάουμπερ δηλώνει ότι οι δυο τους μπορεί να μην έχουν πάντα την ίδια άποψη, αλλά βαδίζουν πάντα σε κοινό δρόμο και προσθέτει ότι ο κ. Σόιμπλε έχει σημαντική συμβολή στην επιτυχία της Γερμανίας, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό, με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας του CDU, «παρόλη την κούραση, κάνει τη δουλειά του και με αρκετή ευχαρίστηση».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων