ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάμπριελ: Ήξερα μόνο τα βασικά από το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit…

Γκάμπριελ: Ήξερα μόνο τα βασικά από το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit…

Μόνο «σε πολύ γενικές γραμμές» ήξερε για το προσωρινό Grexit ο Αντικαγκελάριος και Πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του πουθα προβληθεί αύριο από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Την δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η πρόταση για «προσωρινό Grexit» υπεβλήθη σε συνεννόηση με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) απέρριψε ο αντικαγκελάριος και Πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Όπως δήλωσε, «ενημερώθηκα από την κυρία Μέρκελ την Τρίτη το πρωί σε πολύ γενικές γραμμές. Ακούμε για αυτό, παρακαλούμε τους ανθρώπους του Σόιμπλε να μας ενημερώσουν για αυτό και μας ενημερώνουν μόλις το Σάββατο στις 14:54, όταν αυτό βρισκόταν ήδη στις διαπραγματεύσεις», δηλώνει ο κ. Γκάμπριελ και προσθέτει ότι ο κ. Σόιμπλε προκάλεσε την οργή του SPD στο πρόσωπό του, καθώς «η υποβολή της ιδέας ενός προσωρινού Grexit ως γερμανική πρόταση από τη δική μου σκοπιά δεν ήταν συνετή».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γκάμπριελ απορρίπτει και την κριτική για τον ρόλο της Γερμανίας στην κρίση της Ελλάδας. Η κριτική ότι η Γερμανία φέρθηκε πολύ σκληρά απέναντι στην Ελλάδα δεν ισχύει, εξηγεί: «Θεωρώ ότι αυτό είναι μια άδικη αξιολόγηση. Η Γερμανία αναλαμβάνει μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα πακέτα και παίρνει μεγάλα ρίσκα». Υπό αυτή την έννοια είναι σωστό να ζητά κανείς από την Ελλάδα αλλαγές, εκτιμά, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Τότε θα φανεί ότι ο δρόμος είναι σωστός», τονίζει.

Σχετικές ειδήσεις