ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Να μην επαναληφθεί από κανέναν η καρικατούρα του Χρυσοχοΐδη

Κωνσταντοπούλου: Να μην επαναληφθεί από κανέναν η καρικατούρα του Χρυσοχοΐδη

Απάντηση στο Νίκο Φίλη που ζήτησε να ολοκληρωθεί απόψε η διαδικασία με την ψήφιση των προαπαιτούμενων έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κάλεσε όλες της πτέρυγες να σεβαστούν την κρισιμότητα των στιγμών και να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Όταν όμως έφτασε στην Πρόεδρο της Βουλής τότε εκτόξευσε σφοδρά πυρά.

«Κυρία Πρόεδρε και εμείς θα θέλαμε να έχουμε πιο απλόχωρη διαδικασία συζήτησης. Έχετε υπόψη σας το κοινό ανακοινωθέν που θέτει ως ημερομηνία την σημερινή. Κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή την προθεσμία. Βεβαίως θα μπορούσαμε και εχθές να συνεδριάσουμε. Το νομοσχέδιο από χθες κατατέθηκε και σήμερα θα είχαμε την δεύτερη ημέρα συζήτησης. Σε αυτό εσείς πρέπει να απαντήσετε. Το νομοσχέδιο είναι γνωστό προ καιρού. Δυστυχώς το έφερε έτσι η πολιτική συγκυρία», είπε και πρόσθεσε: «Συνειδητοποιώντας το ιδιότυπο καθεστώς που καλείτε να νομοθετήσει η Βουλή σε πλαίσιο κατάστασης εκτάκτου ανάγκης λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας που απορρίπτει την διαδικασία που του παραβάλατε. Για όλα αυτά και για λόγους εκτάκτου ανάγκης του ελληνικού λαού πρέπει σήμερα να ολοκληρώσουμε».

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως δεν πρέπει να επαναληφθεί από κανέναν βουλευτή η καρικατούρα του κ. Χρυσοχοΐδη που είπε πως δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο.

Η Πρόεδρος έκανε λόγο για «ιδιαίτερη ορολογία που κάποιοι βουλευτές δεν κατανοούν».

«Χρειάζονται 32 ώρες και πλέον για μία απλή ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου. Κανείς δεν το έχει επεξεργαστεί στοιχειωδώς», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι η τρίτη φορά που η κυβέρνηση φέρνει τη διαδικασία του υπερκατεπείγοντος καταστρατηγώντας τους κανονισμούς», είπε ο κ. Θεοχάρης από το «Ποτάμι».

«Ονειρεύεστε μομφές από την αρχή της κυβέρνησης. Η επιστολή μου δεν είναι μομφή προς την κυβέρνηση αλλά προς εκείνους που ονειρεύονται την κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα μας», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις