ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα στη Βουλή οι νέες μηνυτήριες αναφορές κατά Βαρουφάκη

Σήμερα στη Βουλή οι νέες μηνυτήριες αναφορές κατά Βαρουφάκη

Οι δύο νέες μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη διαβιβάζονται σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, στη Βουλή, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Οι μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν χθες (28/07/2015) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στρέφονται κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, αλλά και εναντίον μη πολιτικών προσώπων, τα οποία φέρονται να είχαν γνώση και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του περιβόητου Plan B για τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, με παράλληλο νόμισμα και αφού προηγουμένως, είχαν «χακαριστεί» τα ΑΦΜ των πολιτών.

Την πρώτη μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου. Αυτή αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα και ζητείται να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα καθώς και για εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από το δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο και στρέφεται κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Και αυτή αφορά στο επίμαχο σχέδιο και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Το σκέλος που αφορά στον πρώην υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος του, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες είναι η τακτική δικαιοσύνη. Οπότε σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση η οποία θα ανατεθεί σε εισαγγελέα.

Οι δύο πρώτες μηνυτήριες αναφορές, από τον πρόεδρο του κόμματος «Τελεία» Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, διαβιβάστηκαν διαβιβάστηκαν χθες στη Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις