ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεουτσάκος: Δεν ψηφίζω μνημόνια

Λεουτσάκος: Δεν ψηφίζω μνημόνια

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μνημόνιο. Εμείς στηρίξαμε μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε για να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Από αυτή τη γραμμή δεν μετακινούμαστε ούτε βήμα πίσω», είπε ο κ. Λεουτσάκος.

Στη γραμμή της Αριστερής Πλατφόρμας, ξεκαθάρισε πως οι συγκεντρώσεις Λαφαζάνη δεν είναι προεκλογικού τύπου, αλλά υποστήριξε πως επρόκειτο για προγραμματισμένες εδώ και καιρό εκδηλώσεις.

Ερωτηθείς για το σχέδιο Λαφαζάνη για τα διαθέσιμα του Νομισματοκοπείου, αρνήθηκε ως «αστυνομικό μυθιστόρημα» τα περί ριφιφί, αλλά τόνισε πως όντως υπήρχαν διαθέσιμα χαρτονομίσματα, τα οποία, στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικών υπήρχαν σκέψεις να αξιοποιηθούν: «Απέναντι στον εκβιασμό των δανειστών η αναζήτηση αυτή εναλλακτικών δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατακριτέα», είπε.

Ο κύριος Λεουτσάκος, επιχειρώντας να εξηγήσει το γιατί δεν παραιτείται από την έδρα του, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση των οργάνων του κόμματος που να είναι υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου, άρα, είπε, δεν αισθάνομαι ότι είμαι εγώ ο αιρετικός, αρνούμενος πάντως να χαρακτηρίσει έτσι τον πρωθυπουργό.

«Ορισμένοι γνώρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση και τώρα κάνουν συστάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις