Εκλογές 2015: Λεουτσάκος - Μνημόνιο και Αριστερά είναι έννοιες ασύμβατες

Newsbomb

Αιχμηρή κριτική για τους χειρισμούς Τσίπρα στην οικονομία αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μνημόνιο και Αριστερά είναι ασύμβατες έννοιες. Από αυτή την άποψη, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή δεν μπορεί να εκφράσει τη μαχόμενη Αριστερά», απάντησε στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα ή όχι πια.

«Δεν έχει μεγάλη σημασία τι θα πω εγώ. Το θέμα είναι τι θα το θεωρήσει ο ελληνικός λαός, και ο ελληνικός λαός θα θεωρήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ασυνεπή», είπε χαρακτηριστικά ο Στάθης Λεουτσάκος.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι η διάσπαση στην Αριστερά την οδηγεί μακριά από την εξουσία την οποία για πρώτη φορά πέτυχε, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε: «Δεν χρησιμοποιώ την έννοια της διάσπασης. Με ευθύνη του προέδρου καταργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε».

Και πρόσθεσε: «Απαξίωσε τα όργανα και χωρίς απόφαση οργάνων ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών. Μία μικρή ομάδα στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση οδήγησε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Από αντιμνημονιακό κόμμα σε μνημονιακό. Υπό αυτές τις αλλαγές που έγιναν, δεν μπορεί η Λαϊκή Ενότητα να συνεργαστεί με κανένα μνημονιακό κόμμα».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved