ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνου: Ο ελληνικός λαός θα κάνει την καταλληλότερη επιλογή

Θάνου: Ο ελληνικός λαός θα κάνει την καταλληλότερη επιλογή

Την πεποίθηση πως «ο ελληνικός λαός θα κάνει την καταλληλότερη επιλογή της κυβέρνησης εκείνης η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» εκφράζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείσα ποιο πρέπει να είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που θα πρέπει να λύσει η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση η κ. Θάνου ξεκαθαρίζει πως «αυτό θα το υποδείξει ο ελληνικός λαός με την επιλογή την οποία θα κάνει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου» και επισημαίνει πως σε στελέχη της υπηρεσιακής κυβέρνησης και πολύ περισσότερο στην Πρωθυπουργό «δεν αρμόζει να δώσει μία απάντηση η οποία ενδεχομένως θα παρερμηνευθεί ή θα θεωρηθεί ως πολιτική απάντηση».

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το κόμμα εκείνο, ανάλογα με το πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει, που θεωρεί ότι θα επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που υπάρχουν», προσθέτει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.
Υπογραμμίζει παράλληλα ότι «κύρια αρμοδιότητά της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο άψογο και αδιάβλητο», ενώ επαναλαμβάνει ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της θα σεβασθεί τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας».

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό σημειώνει πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στο ζήτημα αυτό, συνεχίζοντας την δρομολόγηση των μέτρων τα οποία ήδη είχαν ληφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επιπλέον, τόνισε, «πέραν της βελτίωσης των μέτρων αυτών προσπαθούμε να αποφασίσουμε και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε και ορισμένα επιπλέον μέτρα για να μπορέσουμε κατά το δυνατό να δώσουμε ανακούφιση στην επίλυση του μεγάλου αυτού και κατεπείγοντος προβλήματος».

Η κ. Θάνου αναφέρει τέλος ότι «ως ενήμερος πολίτης και ως επικεφαλής τους ανωτάτου δικαστηρίου πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης ήταν «συνεχώς ενήμερη για τα προβλήματα και ότι τώρα επιπλέον κλήθηκε να αναλάβει την διαχείριση και την ευθύνη των προβλημάτων αυτών. «Σας διαβεβαιώ όμως ότι η τεσσαρακονταετής πορεία μου στο δικαστικό σώμα με έχει θωρακίσει με την αναγκαία εμπειρία για την λήψη αποφάσεων επί των προβλημάτων όπως επίσης και με την αναγκαία εμπειρία που απαιτείται για τον συντονισμό της λειτουργίας της συγκεκριμένης αυτής υπηρεσιακής κυβέρνησης», καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις