Εκλογές 2015: «Πόλεμος» ΝΔ – Τσακαλώτου με αφορμή το χρέος

Newsbomb

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για το χρέος.

Ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του, είχε εκφράσει την ανησυχία πως ορισμένοι «εχθρικοί» πιστωτές θα ασκήσουν πίεση δυσκολεύοντας την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να μην συζητηθεί το ζήτημα του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι πολιτικές δυνάμεις ήθελαν την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, «όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί μια επιτυχία της κυβέρνησης της αριστεράς θα δημιουργούσε επικίνδυνο προηγούμενο».

«O Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε διατυπώσει στη Βουλή όταν λέγαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά και καμία δέσμευση για το χρέος στο 3ο Μνημόνιο», ανέφερε, λίγο αργότερα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Σε απάντηση ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως: «Η ΝΔ συνεχίζει να θεωρεί το χρέος βιώσιμο, αγνοώντας, για μια ακόμα φορά, την πραγματικότητα», σημειώνοντας πως «είναι, πλέον, φανερό γιατί αδυνατούν να διαπραγματευθούν όχι μόνο για το χρέος αλλά και για τα υπόλοιπα, ανοιχτά, ζητήματα της συμφωνίας».

«Αυτό που δήλωσα», επισημαίνει ο κ. Τσακαλώτος, «είναι ότι ένα μέρος των πιστωτών είχε, και συνεχίζει να έχει, ένα σχέδιο Grexit και γι' αυτό είναι κρίσιμες οι διαπραγματεύσεις για το χρέος το επόμενο διάστημα».

«Η ΝΔ, όμως,», συνεχίζει, «δεν κατανοεί ούτε τα εμπόδια που θα υπάρξουν προκειμένου να έχουμε αίσια κατάληξη για το χρέος -ας διαβάσουν τις πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων- ούτε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ουσιαστική διαπραγμάτευση». Τονίζει επίσης πως όσον αφορά το δεύτερο, «ας διαβάσουν το ανακοινωθέν του Eurogroup της 14ης Αυγούστου και ας επανέλθουν!».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved