ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Μεγάλο το ενδιαφέρον από διεθνή ΜΜΕ για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

Εκλογές 2015 - Μεγάλο το ενδιαφέρον από διεθνή ΜΜΕ για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

Σχεδόν 400 εκπρόσωποι ΜΜΕ είχαν διαπιστευτεί στο Ζάππειο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου, ενώ ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για την κάλυψη των εκλογών υπάρχει από διεθνή ΜΜΕ και ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διαπίστευσης ενώ οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονται.

Εντυπωσιασμένος από το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από ΜΜΕ σε διεθνές επίπεδο για την κάλυψη των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής το κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ροδόλφο Μορώνη σε ό,τι αφορά την οργάνωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών.

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει καλή μετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής καθώς και ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα οδηγήσουν σε διακυβέρνηση της χώρας.

Το κέντρο Τύπου, το οποίο έχει οργανώσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα λειτουργήσει στο Ζάππειο Μέγαρο έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων καθώς και των ανταποκριτών Ξένου Τύπου που θα καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το κέντρο Τύπου διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες εργασίας συνολικής χωρητικότητας 300 θέσεων, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και έξι τερματικά του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Επίσης, υπάρχει αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Σχετικές ειδήσεις