ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μεϊμαράκης υποσχέθηκε να σκίσει το μνημόνιο του… Κατρούγκαλου

Ο Μεϊμαράκης υποσχέθηκε να σκίσει το μνημόνιο του… Κατρούγκαλου

Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη απαίτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ, δεν παρέλειψε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και πρέπει να είναι χρήσιμη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε:

«Δεν αντιλαμβάνομαι Έλληνες δημοκράτες και με λογική να δίνουν ψήφο χαμένη σε ναζιστικά μορφώματα ή σε σχήματα που δεν ξέρουμε πως μπορούν να συνεργαστούν. Δεν επιτρέπεται σε καμία να μην κρίνει τη χρησιμότητα της ψήφου της και να την αφήσει να την πάρει το ποτάμι ή το τρενάκι του Καμμένου».

Αφού τόνισε, δε, πως μόνο με νίκη της ΝΔ διασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα, έκανε λόγο για πολιτικό θράσος του Αλέξη Τσίπρα να ζητά δεύτερη ευκαιρία μετά από αυτό το 7μηνο το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε καταστροφικό για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.

«Η χώρα ζητά κυβερνήτη και όχι δραπέτη που κάθε φορά στα δύσκολα κάνει δημοψήφισμα ή εκλογές», συμπλήρωσε και εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έστω και μία ψήφο παραπάνω τη Δευτέρα δεν θα έχουμε κυβέρνηση καθώς «λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν».

«Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση δεν θα άντεχε παρά μόνο λίγες εβδομάδες. Το λένε πρώην υπουργοί του με τις διαφωνίες τους και οι 53 με το κείμενο που ετοιμάζουν για την επόμενη ανταρσία τους. Αντέχει η χώρα κι άλλες εκλογές το 2016;», συμπλήρωσε καλώντας όσους πιστεύουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη από το Γενάρη έως σήμερα και θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, να ψηφίσουν ΝΔ.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για κυβέρνηση τουλάχιστον τριετίας», επισήμανε ακολούθως επαναλαμβάνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αστάθεια και αβεβαιότητα.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα. Αποκλείεται να κερδίσει το μέλλον με πρακτικές πόλωσης και διχασμού όπως αυτές που επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε και επέρριψε τις ευθύνες για τα capital controls και τις αρνητικές συνέπειές τους στην οικονομία στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τα ήξερε. Τα συζήτησε με τους υπουργούς του. Κι όμως τα προκάλεσε εν ψυχρώ. Τα γνώριζε όλα έστω και αν τώρα προσπαθεί να πει ψέματα», σημείωσε, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και ανικανότητα.

«Το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή δεν γνώριζε πόσο περικόπηκαν οι συντάξεις. Είναι δυνατόν πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί πάλι την ψήφο των πολιτών να μην ξέρει πόσο κόπηκαν οι συντάξεις και να λέει λάθος ποσοστό;», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, προαναγγέλλοντας ότι ο ίδιος θα σκίσει ένα μνημόνιο και αυτό θα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου με τον οποίο επέστρεψε στη θέση του γιατρός που είχε καταδικαστεί για φακελάκι.