ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα πέντε υπουργεία που μετονομάζονται

Αυτά είναι τα πέντε υπουργεία που μετονομάζονται

Πέντε νέα και μετονομαζόμενα υπουργεία περιλαμβάνει ο κυβερνητικός χάρτης, όπως προκύπτει από τα δυο προεδρικά διατάγματα που υπογράφει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Τα νέα και μετονομαζόμενα υπουργεία είναι:

1) υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
2) υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
3) υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,
4) υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
5) υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

-Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

-Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

-Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

-Επίσης, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται σε υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

-Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανασυνιστάται και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μια από τις σημαντικότερες διαφορές είναι πως η γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ρoή Ειδήσεων