ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Επισήμως θέση στη κούρσα για την προεδρία της ΝΔ πήρε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι κατέθεσε επισήμως την υποψηφιότητά του μαζί με τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, το απόγευμα της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου.

«Υπηρετώ τη ΝΔ από τη μέρα που ιδρύθηκε. Ήμουν εκεί και στα πάνω της και στα κάτω της. Ήμουν πάντα παρών, όπως και αυτό το καλοκαίρι. Eις γνώση των δυσκολιών που υπήρχαν, ανέλαβα αυτό το βαρύ φορτίο με μεγάλη ευθύνη», σημείωσε.

«Κάποιοι άλλοι στα δύσκολα την εγκατέλειψαν τη ΝΔ και τώρα συγκυβερνούν με το ΣΥΡΙΖΑ ή παρέμειναν αμέτοχοι στα κομματικά δρώμενα επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει. Εγώ πάντα την υπηρετούσα», συνέχισε.

«Ήμουν πάντα εκεί στα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε βουλευτές.

«Φιλοδοξώ να συνθέσω και να εκπροσωπήσω τη ΝΔ με ενιαίο τρόπο, φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω. Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση, με διάλογο και κανόνες» τόνισε.

«Βλέπω τη ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία και στην προσφορά της και με το βλέμμα στραμμένο στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και δήλωσε ταυτισμένος με τη ΝΔ τονίζοντας ότι ποτέ δεν την εγκατέλειψε ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην ηγεσία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους: «Με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την αυριανή ΝΔ» προσέθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μέρος ή κομμάτι της ΝΔ.

«Φιλοδοξώ να συνθέσω με ενιαίο πολιτικό λόγο. Το έπραξα εμπράκτως», επεσήμανε, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι την υποψηφιότητά του δεν υπέγραψαν βουλευτές ή περιφερειάρχες.

«Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση με διάλογο, κανόνες, με ανοχή στην αντίθετη άποψη και όχι εσωτερική ρήξη», συμπλήρωσε και προανήγγειλε αλλαγές σε πρόσωπα και όργανα.

Για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ είπε ότι είναι ξεκάθαρο. «Η ΝΔ είναι θέση. Δεν είναι άρνηση. Καλείται να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για έξοδο από την κρίση», σημείωσε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι δεν πιστεύει στη διαμάχη των γενεών αλλά στη διαμάχη των ιδεών.

Για το χρόνο των εκλογών είπε ότι θα αποφασίσει η ΚΕΦΕ, αλλά δεν νομίζει πως πρέπει να υπάρχει πολύς χρόνος όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι εθνικές εκλογές.

Επιπλέον, τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει ενστάσεις με τον τρόπο εκλογής και επίσης ότι το ζήτημα δεν είναι να βρει η ΝΔ τον αντι-Τσίπρα γιατί τότε δεν θα ήταν ΝΔ.

«Ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει θετικό πρόσημο», επισήμανε και τόνισε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος μόνος του.

«Ξέρω την ΝΔ καλά και ξέρω που πάσχει και πως διορθώνεται και θέλω να τα αλλάξω», συμπλήρωσε και κάλεσε σε συστράτευση.

Σχετικές ειδήσεις