ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Μετά τις προγραμματικές το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Μετά τις προγραμματικές το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

«ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ»

Όπως δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, θα έρθει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για το εάν όλα τα πολιτικά κόμματα, επιθυμούν και βάλουν πλάτη να μπει μία τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

«Τέτοιου τύπου ανισσοροπίες και μια κατάσταση διαρκούς παράτασης του τοπίου του ακανόνιστου, ομολογώ πως θα περίμενα να καταλάβουν πως ούτε για το προσωπικό συμφέρον της συντηρητικής παράταξης είναι», τόνισε ο κ. Παππάς,

Παράλληλα, ο υπουργός επικρατείας απάντησε στις αιτιάσεις της Ν.Δ. και στις σχετικές δηλώσεις στελεχών της, ξεκαθαρίζοντας πως στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόνοια για θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόλησης.

«Προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση το επιχείρημα της απασχόλησης των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόνοια για διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, ας μη χρησιμοποιήσει η ΝΔ αυτό το επιχείρημα. Εμείς αυτή την κίνηση την κάνουμε για να υπάρξει μία κανονικότητα, για να έχουμε σχήματα επιχειρηματικά βιώσιμα και διαφανή», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να βεβαιωθούμε πως οι όροι δανειοδότησης των ΜΜΕ θα είναι ίδιοι με αυτούς των άλλων επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν προνομιακή μεταχείριση».

Ερωτηθείς για την διαφημιστική αγορά στα ΜΜΕ, είπε πως πρέπει να γίνει εξαντλητική κουβέντα για εξορθολογισμό της αγοράς και να συζητήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει βιαίως και χωρίς διάλογο.

Σχετικές ειδήσεις