Αποφασισμένος να βοηθήσει την Ελλάδα ο Ολάντ

Newsbomb

«Είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω, όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δηλώνει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Αν και «το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο και οι προθεσμίες σύντομες», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή», είναι καιρός η Ελλάδα «να εξέλθει οριστικά από την κρίση» και να «αγκυροβολήσει μόνιμα στη ζώνη του ευρώ». Υποστηρίζει δε για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως χαρακτηρίζεται από «θάρρος και διαύγεια».

Αν και δηλώνει αποφασισμένος να στηρίξει την Ελλάδα, δεν παραλείπει να υπενθυμίσει πως η συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Ιούλιο, βασίζεται στην υπευθυνότητα που θα πρέπει να δείξει η Αθήνα η οποία πρέπει, κατά τον Φρανσουά Ολάντ να εφαρμόσει «δύσκολες και επιβλητικές μεταρρυθμίσεις».
Στο διήμερο ταξίδι του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, θα συνοδεύεται εκτός από υπουργούς της κυβέρνησης και από επιχειρηματίες. Δηλώνει στην «Καθημερινή» πως: «Ερχομαι και με ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους και ιδίως στις γαλλικές εταιρείες: ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved