ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση να μην ασχολείται με τα εσωκομματικά μας

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση να μην ασχολείται με τα εσωκομματικά μας

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε σε κυβερνητικούς κύκλους που έκαναν λόγο για «ασυνάρτητες ανακοινώσεις εκ μέρους της ΝΔ», αναφέροντας: «Μπροστά στην ανικανότητα και την αδυναμία τους να επιλύσουν τα προβλήματα διολισθαίνουν σε θλιβερές και ανεπίτρεπτες πρακτικές. Επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, απολογηθείτε για το κυβερνητικό σας έργο, αναλάβετε τις ευθύνες σας και σταματήστε να ασχολείστε με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας».

Νωρίτερα, κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν ότι οι ανακοινώσεις της ΝΔ «επιδιώκουν δύο στόχους μαζί. Από την μια να πείσουν ότι κάνουν αντιπολίτευση και από την άλλη να στείλουν μηνύματα ευθυγράμμισης εκεί που πρέπει».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σημερινή (σ.σ. 24 Οκτωβρίου) δήλωση του κ. Μεϊμαράκη, στον οποίο, όπως και στους υπόλοιπους επίδοξους αρχηγούς, ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα με τα διαδικαστικά των εσωκομματικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως: «Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ήταν από την αρχή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί το σκέφτηκαν και αυτοί το πρότειναν στην τρόικα».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κάτω από την πίεση της κοινωνίας «ισχυρίζονται πως έψαχναν δήθεν για ισοδύναμα. Τώρα ομολογούν πως αυτό το θέμα δεν είναι στις προτεραιότητές τους».

Σχετικές ειδήσεις