ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Δέχθηκα τηλεφωνήματα να αφήσω «τα παιδιά» που είχαν συλληφθεί

Πανούσης: Δέχθηκα τηλεφωνήματα να αφήσω «τα παιδιά» που είχαν συλληφθεί

«Σε επεισόδια που είχαν γίνει συλλήψεις δέχθηκα τηλεφωνήματα "να αφήσω τα παιδιά"» δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ενώ δεν δισταζει να δώσει απαντήση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αμφισβητεί την αξιοπιστία του.

Όπως αναφέρει ο κ. Πανούσης τα έγγραφα που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν απο μερικές ημέρες «έχουν πάνω τους σφραγίδες, υπογραφές και κοινοποιήσεις» απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν αντέδρασε όσο ήταν υπουργός.

«Ως υπουργός ενημέρωσα μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Άρα ο θεσμικός μου ρόλος ολοκληρώθηκε. Ανέμενα τις κινήσεις τους, αλλά δεν δόθηκε ούτε πολιτική λύση, ούτε δικαστική με παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης»

Ο πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στην συνεντευξή του δηλώνοντας «συνταγματικά ανεπίτρεπτη» τη «γραβατωμένη μήνυση» που κατέθεσαν οι κ.κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος και «ανεύθυνους» και «ασόβαρους» τους κ. Κατρούγκαλο και Δρίτσα που έσπευσαν να τον απαξιώσουν, χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις