ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Κατέθεσα όλα τα στοιχεία και τα ονόματα - Προκύπτουν ποινικές ευθύνες (pics+vid)

Πανούσης: Κατέθεσα όλα τα στοιχεία και τα ονόματα - Προκύπτουν ποινικές ευθύνες (pics+vid)

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα (09/11/2015) ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης,συνοδευόμενος από τονδικηγόρο του και πρόεδρο του ΔΣ του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, προκειμένου να αποκαλύψει στοιχεία για «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες» και απειλούν τη ζωή του.

ΤΑ ΝΕΑ: «ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» - «ΕΝΗΜΕΡΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΟΥ», ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο κ. Πανούσης παρέμεινε στο γραφείο της κ. Κουτζαμάνη για περίπου 15 λεπτά και, όπως είπε στους δημοσιογράφους, κατέθεσε υπ' όψιν της φάκελο με όλα τα στοιχεία και τα ονόματα για την υπόθεση.

«Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό, όμως, θα το δει η Δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης κατέθεσε στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα, πολιτικών και μη προσώπων, που είτε εμπλέκονται στις απειλές που δέχθηκε είτε ήταν γνωστές σε αυτούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα στοιχεία που κατέθεσε περιλαμβάνονται και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με «τα Νέα», ο κ. Πανούσης υπέδειξε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με κρατουμένους - μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί», αναφέρει ο κ. Πανούσης στην εφημερίδα, αναφορικά με την «προτροπή» του Μεγάρου Μαξίμου να καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι’ αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο, όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους "σεντράρει"», προσθέτει.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αποκαλύπτει πως τα στοιχεία που έχει δεν περιορίζονται σε αυτά τα 2-3 πρόσωπα.

«Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και για αυτούς», τονίζει.

Μάλιστα, όπως λέει, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, τα οποία γνωρίζει και ο πρωθυπουργός από τα απόρρητα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ, σημειώνουν πως βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους «τρεις» σε τρομοκράτες, κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους.

«Αυτά τα υπεσχημένα θα συμπεριλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου», αναφέρει.

«Όταν δεν τηρήθηκαν όσα είχαν υποσχεθεί για τον Ξηρό, ας πούμε, τα έριξαν όλα επάνω μου. Τους είπαν ότι εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα αυτές οι ομάδες με στοχοποίησαν. Υπάρχουν καταγραφές που είναι σε γνώση μου, όπου ακούγονται να λένε ότι "θα τον σκοτώσουμε τον Πανούση"», επισημαίνει.

Πανούσης: Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές

«Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει» είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κατά την έξοδο του από το γραφείο της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Ο κ. Πανούσης μετέβη στο γραφείο της κ. Ράικου, μετά τον Άρειο Πάγο, καθώς έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Πανούσης παρέμεινε περίπου μισή ώρα στο εισαγγελικό γραφείο και εξερχόμενος δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός: «Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης επανέλαβε: «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».

Να σημειωθεί ότι η κλήση του κ. Πανούση στην εισαγγελέα Διαφθοράς δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του σε εφημερίδα σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός παρέδωσε στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σχετικές ειδήσεις