ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Ασφαλιστικό - Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προωθεί τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος

Νέο Ασφαλιστικό - Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προωθεί τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος

«Είναι κοροϊδία το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων», τόνισε σήμερα, Κυριακή (03/01/2015) ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι» και σημείωσε ότι «το θέμα του Ασφαλιστικού πρώτον, αφορά όλες τις ηλικίες και όχι μόνο τους συνταξιούχους ή όσους είναι κοντά στην συνταξιοδότηση και δεύτερον, είναι ένα θέμα που άπτεται όχι μόνο των συντάξεων, αλλά και της περίθαλψης και της υγείας».

Τόνισε ότι το Ασφαλιστικό είναι «αιτία πολέμου για τον λαό, ο οποίος πρέπει να ξεσηκωθεί, καθώς με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση εισάγεται η διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, είπε ότι οι όλοι οι κυβερνώντες που δημιούργησαν το πρόβλημα, λένε τώρα ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και ανέφερε «αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σε 1-2 χρόνια πάλι θα συζητάμε για την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού».

«Εγώ λέω πως δεν πρέπει να έλθει το νομοσχέδιο, ο λαός να μην επιλέξει το είδος του φέρετρου για το Ασφαλιστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι σε μια κοινωνία με εργατική-λαϊκή εξουσία, το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να λυθεί.

Εκτίμησε ότι το 2016 μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες συλλογικά, όχι με απλές διαμαρτυρίες, αλλά δίνοντας στον συλλογικό αγώνα περιεχόμενο και κατεύθυνση για την ριζική αλλαγή του συστήματος.

Πρόσθεσε ότι για αυτή την αλλαγή ο λαός πρέπει να έλθει σε σύγκρουση με την ΕΕ και την αστική εξουσία.
Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξακολουθεί να πείθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία του οποίου «είναι νέα μέτρα, νέα μνημόνια και διάψευση των προσδοκιών του λαού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους και την αστική τάξη, που έχουν την πραγματική εξουσία, γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά, αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ο λαός πλέον πρέπει να "πατήσει" στην πείρα του περασμένου έτους από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «μια πείρα που δεν είχε το 2012 και να αξιοποιήσει την δύναμή του».

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γυναικών που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς κάτι τέτοιο «οδηγεί στην στρατικοποίησή τους».

Το ίδιο, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην θέσπιση Στρατιωτικών Λυκείων, προσθέτοντας ότι οι έφηβοι πρέπει να ολοκληρώνουν την Γενική Εκπαίδευση.

Ενέταξε δε, τέτοιες κινήσεις στην «προετοιμασία του εδάφους για συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Σχετικές ειδήσεις