ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα αύριο ο Ντόναλντ Τουσκ

Στην Αθήνα αύριο ο Ντόναλντ Τουσκ

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση, έχει προγραμματισθεί για τις 10 το πρωί και εντάσσεται στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το προσφυγικό ζήτημα αλλά ενόψει της Συνόδου Κορυφής, θα συζητηθεί η πρόταση Τουσκ για τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος-μέλος της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι ο Τουσκ, στο πλαίσιο των επαφών για την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, για να πειστούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει για την πρόταση αυτή.

Ακολούθως ο κ. Τουσκ μετά την Αθήνα αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρουμανία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις και την Πράγα για συνομιλίες με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μποχούσλαβ Σομπότκα.

Σχετικές ειδήσεις