ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Αν είχαμε Οικουμενική θα είχε καταστραφεί η χώρα

Τσίπρας μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Αν είχαμε Οικουμενική θα είχε καταστραφεί η χώρα

Μαραθώνιο αποδείχθηκε το σημερινό Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, που διήρκεσε σχεδόν 8 ώρες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο κατέληξαν σε ένα κείμενο που συνυπογράφουν και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 9. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Οι κκ Βασίλης Λεβέντης και Δημήτρης Κουτσούμπας αποχώρησαν νωρίτερα από το Προεδρικό Μέγαρο, ασκώντας αιχμηρή κατά των υπόλοιπων κομμάτων. Μάλιστα, ο Βασίλης Λεβέντης διαχώρισε την θέση του από τους άλλους επιμένοντας στην παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στη δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης, κάτι που σχολίασε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την αποχώρηση του από την αίθουσα του συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε, σχολιάζοντας την πολύωρη συνεδρίαση, «Δεν βλέπετε πόση ώρα κάναμε για να καταλήξουμε σε ένα κείμενο; Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε οικουμενική όπως ζητάει ο Βασίλης (σσ εννοώντας τον Βασίλη Λεβέντη). Θα είχε καταστραφεί η χώρα!»

Λίγο μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter κάνει λόγο εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου και σημειώνει ότι στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα εκπροσωπεί αξίες .

Αναλυτικά οι τρεις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο twitter:

"Κοινή εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, μείωση των ροών στην Τουρκία",

"Δίκαιη κατανομή ευθύνης εντός Ε.Ε., συνέπειες για όσους δεν τηρούν κοινές αποφάσεις. Στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα εκπροσωπεί αξίες",

"Στο Ανώτ. Συμβ. Συνεργασίας στη Σμύρνη την Τρίτη, αναζητούμε λύσεις για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης στο Αιγαίο από διακινητές".

Σχετικές ειδήσεις