ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Γεννηματά: Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Γεννηματά: Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας

«Ο Μάρτιος του 2016 δεν είναι Ιούλιος του 2015. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή», ανέφερε κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.

«Η διάθεσή μας για συνεννόηση δεν σημαίνει ανοχή σε λάθη και αδράνεια», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε την αναγκαιότητα στην μετεγκατάσταση των προσφύγων, την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και την άμεση οικονομική ενίσχυση της χώρας, η οποία θα πρέπει να διαρκέσει όσο διαρκεί η κρίση και οι ροές.
Τόνισε ότι η Ευρώπη έχει μεγάλη ευθύνη. «Δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει η Ελλάδα να απομονωθεί. Η χώρα χρειάζεται συμμαχίες», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε:«Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να χειριστεί την κατάσταση. Γι' αυτό θεωρούμε ότι αυτή η εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε σήμερα, χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για να αντιμετωπίσει την κρίση».

Σχετικές ειδήσεις