Νικολόπουλος: Νέο ομολογιακό δάνειο στο Mega;

Newsbomb

Στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega – ιδίως μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της Τηλέτυπος ΑΕ στο Χρηματιστήριο – αλλά και σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να χορηγηθεί νέο ομολογιακό δάνειο στην εταιρεία, παρά το γεγονός πως ήδη χρωστάει 88,2 εκ. ευρώ, αναφέρεται ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, όπου περιγραφόταν αυτό που συνέβη, δηλαδή η μη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τα σενάρια της «επόμενης μέρας».

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα αναφέρονταν τα εξής: «Συνολικά, η διοίκηση του σταθμού, πριν την αύξηση, εκτιμούσε ότι οι επιπλέον ανάγκες του ομίλου σε κεφάλαια κίνησης ανέρχονται σε 110,2 εκ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα πρόσθετα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση άδειας εκπομπής επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και για το τίμημα της άδειας. Το έλλειμμα των 110,2 εκ. ευρώ οφείλεται στον συνυπολογσμό των εκτιμώμενων ταμειακών αναγκών του ομίλου (ύψους 22 εκ. ευρώ) για τους επόμενους 12 μήνες από το σοβαρό ενδεχόμενο της μη υπογραφής της από 25.9.2015 πρότασης αναδιάρθρωσης του ομολογιακού δανείου με τρέχον υπόλοιπο 88,2 εκ. ευρώ, το οποίο αν μέχρι τη Δευτέρα δεν προχωρήσει η αύξηση των 15,1 εκ. ευρώ, μπορεί να καταστεί απαιτητό στο σύνολό του. Η υλοποίηση της αναδιάρθρωσης και η τήρηση των όρων του ομολογιακού δανείου είναι ουσιώδης, καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει εναλλακτικά σχέδια χρηματοδότησης για την κάλυψη των άμεσων χρηματοοικονομικών αναγκών της. Με άλλα λόγια, αν δεν γίνει η συμφωνία με τις τράπεζες για το ομολογιακό δάνειο, τότε δημιουργείται σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του Mega».

Με βάση τα προαναφερόμενα, ο κ. Νικολόπουλος ρωτάει τους υπουργούς «ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις, εάν οι τράπεζες θα κάνουν απαιτητά τα 88,2 εκ. ευρώ ή έχουν κρατήσει προσωπικές εγγυήσεις από τους μεγαλομετόχους της εταιρείας, αλλά και πως μπορεί να βρίσκονται στα ίδια πόστα, τραπεζικά στελέχη που είναι ακόμα υπόδικα για τα δάνεια του κ. Στ. Ψυχάρη ή άλλων μέσων ενημέρωσης που παραμένουν ακόμα απλήρωτα».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved